Kokonaiskuva

Kokonaissuunnitelmani käsittää koko sarjan, viisi kirjaa, kaikki hieman eri tyyleillä. Ensimmäisenä valmistui 2020 Hollannin alkuvuosista kertova kirja "Sitä menee Hollantiin ja alkaa puhua hollantia". Se perustuu päiväkirjamerkintöihin kuudelta ensimmäiseltä Hollannissa asumisen vuodelta. Se on viihdyttävä paketti, jossa läpällä vähän heitellään stereotypioita eri kansoista nyansseista välittämättä. Ei ole glamouria tämän teoksen kuvaama elämä ulkomailla, sillä tilanne lähtee työttömyydestä kohti pätkätöitä.

 

Toinen teos, "Niin vahva kuin olen", ilmestyi 2021. Se on dramaattisesti kriisin myrskyihin pureutuva romaani, joka kertoo avioerosta ja päihteiden väärinkäytöstä, mutta sisältää myös huumoria, kansainvälisiä kohtaamisia, ystävystymisiä ja uusia havaintoja Hollannista.

 

Kolmantena otin käsittelyyn alkupisteen elämänmatkallani: lapsuuden tunnelmia ja kouluelämää 70-80-luvulta. Kirja ilmestyi toukokuussa  2022 nimellä "Vakosamettia ja karkkisadetta".

 

Jatkan aikajanaa eteenpäin: nuoruus ja opiskeluajat pääsevät valokeilaan neljännessä kirjassa "Tekno! Saksa! Elämä! Ysärinuoren päiväkirjat". Nyt muotona on puhdas päiväkirjaromaani. Kirja ilmestyy keväällä 2024. Kipuilevan nuoruuden päiväkirjoja lukiosta yliopistolle. On teknoraveja ja matkoja Saksaan. 

 

Jää vielä odottamaan nuoren aikuisuuden vuodet Islannin-matkoineen sekä Saksaan muutto ja opiskelu Bonnissa. Kun päästään sen jakson loppuun, ollaankin siinä pisteessä, että eteen tulee muutto Hollantiin ja alkaa Hollanti-kirjassa julkaistu elämä. Ympyrä sulkeutuu silloin.