Juuri ilmestynyt: Vakosamettia ja karkkisadetta!

 

Tässä kirjassa palataan kauas taakse, syvälle menneisyyteen, lapsen pään sisään. Millaista on haistaa ja maistaa 70-luku, kasvaa Hyvinkäällä, nähdä ruskeanvihreän designin muuttuvan 80-luvun neonväreiksi?

 

Kirja alkaa juuri ilmestyä yhä useampaan nettikauppaan tilattavaksi pokkarina. E-kirjaa alkaa saada parin viikon päästä.

 

Täydentelen tähän linkkilistaa ostopaikkoihin.

 

Pokkari - Books on Demand -kirjakauppa

Pokkari - Booky

Pokkari - Suomalainen Kirjakauppa online-tilaus

Pokkari - Adlibris

 


Hyvinkää 70- ja 80-luvulla. Sohva on verhoiltu ruskealla vakosametilla. Puhelin on oliivinvihreä ja sen valintalevy raskas pyörittää. Oksasen kioskilta ostetaan kymmenen pennin irtokarkkeja. Kevään ensimmäinen jäätelö syödään Anttilan kulmaa vastapäätä Donnerin obeliskin puistossa suihkulähteen ruikkiessa auringon säteissä kimmeltävää vettä turkoosiin altaaseen.

 

Muistatko, kun kierrettiin jonossa fluorihuuhtelunestettä suussa purskutellen siinä juhlasalin pukuhuoneessa, jossa oli jääkylmää aina jumppatunnille mennessä? Ja kynnet murskaantuivat ja hampaat järsittiin pilalle, kun yritettiin irrottaa Lego-palikoita toisistaan? Radiossa soi Katri Helena, Baccara ja Abba ja telkkarissa pyöri Rosvo Rudolf, Kössi Kenguru, Kivikasvot ja Parempi myöhään?

 

Turvallinen lapsuus. Missä ovat meidän vaaramme? Suurin vaara taitaa olla se, että jos puhaltaa purkkapallon ja tuuli käy, pitkät hiukset takertuvat siihen ja haivenien päät tulevat purkan mukana suuhun. Parin puraisun jälkeen tukkaa on vaikea irrottaa purkkaköntistä.