Vakosamettia ja karkkisadetta

 

Tässä kirjassa palataan kauas taakse, syvälle menneisyyteen, lapsen pään sisään. Millaista on haistaa ja maistaa 70-luku, kasvaa Hyvinkäällä, nähdä ruskeanvihreän designin muuttuvan 80-luvun neonväreiksi?

 

Kirjaa saa monista nettikaupoista pokkarina ja e-kirjana. Tässä linkkilistaa ostopaikkoihin.

 

Pokkari ja e-kirja - Books on Demand -kirjakauppa

Pokkari - Booky

Pokkari - Suomalainen Kirjakauppa online-tilaus

Pokkari - Akateeminen kirjakauppa webshop

Pokkari - Adlibris

E-kirja Elisa Kirja

E-kirja Ellibs

Pokkari sekä e-kirja Kindle-laitteelle Amazonista 

E-kirja - Kobo

E-kirja löytyy myös Applen Kirjat-sovelluksesta


Kirja-arvostelu

Kirjablogi Lukutoukan luetut sivut arvosteli kirjani Vakosamettia ja karkkisadetta. Monella lukijalla kirjan nostalgia tosiaankin avaa portin omiin lapsuusmuistoihin. Ja kuten olen muista lapsuutta käsittelevistä kirjoista ymmärtänyt, osa lapsen tunnelmista, tunteista ja tilanteista on hyvinkin universaaleja eikä katso vuosikymmentä tai paikkaa. On ollut ilahduttavaa todeta muiden kokemuksista, ettemme olleetkaan lapsena yksin outoine teorioinemme elämästä.

Lue kirja-arvostelu tästä: https://lukutoukanluetutsivut.blogspot.com/2023/10/liisa-rauhakoski-vakosamettia-ja.html

 


Heinäkuun 2022 kirjaturnee:

Ti 19.7. esittelin Vakosamettia ja karkkisadetta -kirjan Hyvinkään pääkirjastossa.

Ke 20.7. olin Takakansi-podcastin livehaastattelussa Arkikulta-kahvilassa, jossa on nyt kirjoja saatavilla. Tässä linkki podcast-jaksoon!Hyvinkää 70- ja 80-luvulla. Sohva on verhoiltu ruskealla vakosametilla. Puhelin on oliivinvihreä ja sen valintalevy raskas pyörittää. Oksasen kioskilta ostetaan kymmenen pennin irtokarkkeja. Kevään ensimmäinen jäätelö syödään Anttilan kulmaa vastapäätä Donnerin obeliskin puistossa suihkulähteen ruikkiessa auringon säteissä kimmeltävää vettä turkoosiin altaaseen.

 

Muistatko, kun kierrettiin jonossa fluorihuuhtelunestettä suussa purskutellen siinä juhlasalin pukuhuoneessa, jossa oli jääkylmää aina jumppatunnille mennessä? Ja kynnet murskaantuivat ja hampaat järsittiin pilalle, kun yritettiin irrottaa Lego-palikoita toisistaan? Radiossa soi Katri Helena, Baccara ja Abba ja telkkarissa pyöri Rosvo Rudolf, Kössi Kenguru, Kivikasvot ja Parempi myöhään?

 

Turvallinen lapsuus. Missä ovat meidän vaaramme? Suurin vaara taitaa olla se, että jos puhaltaa purkkapallon ja tuuli käy, pitkät hiukset takertuvat siihen ja haivenien päät tulevat purkan mukana suuhun. Parin puraisun jälkeen tukkaa on vaikea irrottaa purkkaköntistä.

 


Kirjan esittelyvideo, jossa paljon humoristisia otteita kirjasta:


Arvostelukappale
Lehdistö, kirjabloggaajat ja -instaajat! Books on Demandilta voi pyytää arvostelukappaleen kirjoistani. Lähetä tilaus haluamastasi kirjasta osoitteeseen lehdisto@bod.fi