Syntynyt 1974, kasvanut Hyvinkäällä, opiskellut Helsingissä, muuttanut 1996 Bonniin Saksaan, muuttanut 2001 Vaalsiin Hollantiin, muuttanut 2008 Venrayhin Hollantiin. Magistra Artium eli filosofian maisteri, pääaineena germanistiikka. Naimisissa hollantilaisen miehen kanssa.

Ensin yritin taidekouluun  eli pyrin tasan kerran Taideteollisen korkeakoulun graafisen suunnittelun linjalle, jonne otettiin 3% hakijoista. Joo onnea vaan. Ja minä kun niin väänsin niitä esittelytöitä.

Tartuin Plan B:hen ja pääsin pitkän saksan lukijana opiskelemaan germanistiikkaa Helsingin yliopistolle. Kielitaitoa auttoi myös lukiossa käyty kielimatka Saksaan eri maalaisten nuorten kanssa. En minä humanistisessa tiedekunnassakaan oikein tiennyt, mitä siellä tavoittelen, koska en pystynyt näkemään itseäni saksan opettajana.

Muutin Saksaan saksalaisen poikaystäväni luo ja hoidin maisterin opiskelut loppuun Bonnissa. Sain mitä ansaitsin: haahuilija saa jonkun työpaikan, joka tulee sattumalta jostain hihasta. Työmarkkinoilla arvoni oli lähinnä siinä, että osasin käyttää tietokonetta ja olin tarkka. Joissain työpaikoissa myös tekstinkäsittely- ja kääntämistaitojani tarvittiin. Kertyvät toimistokokemukset auttoivat saamaan miellyttävän sisäsiistejä työpaikkoja konttoreista.

En ole uraihminen, vaan työpaikan ulkopuolinen elämä ja luovat projektit ovat minulle töitä tärkeämpää. Myöhemmät työpaikat ovat toisaalta tuoneet mukanaan huikeita kansainvälisiä yhteisöjä, joissa olen saanut kuulla kertomuksia monen maalaisilta, ja se on rikastuttanut elämääni.

Hollantiin muutettuani yritin päästä taidekäsityön suuntaan ja opiskelin oppisopimuskoulutuksella kultasepäksi. Sain sivutienestejä korujen korjauksilla muutamina vuosina, mutta ei se ammatiksi kasvanut.

Intohimoni on kuvataide ja kirjoittaminen. Olen onnellinen aina, kun saan editoida tekstejäni. On hienoa, että nyt pääsen asiaan, hiomaan runsaista päiväkirjamuistiinpanoistani kirjoja ja julkaisemaan niitä oman pääni ja suunnitelmani mukaan indiekirjailijana.

Arkielämästäni kirjoitan Hollanninhippiäinen-blogia, tervetuloa seuraamaan!