"Vähän erilainen maantietopaketti. Tästä kirjasta selviää muutama totuus belgialaisista, Hollannin rumimmasta kaivoskaupungista, Saksan byrokratiasta ja Maastrichtin mongerruksesta. Suorat sanat lauotaan hollantilaisten elämälle vieraista etunimistä, rakennusten laadusta ja humppahiteistä. Mutta löytyy myös paratiisimainen laakso, jonka hiljaisuudessa kuuluu vain se ääni, kun lehmä riipii turvallaan ruohoa maasta. Kaiken ohessa henkilökohtaista tilitystä, pätkätyöläisen arkea, hulvatonta huumoria ja huomioita popmusiikista."


Sitä menee Hollantiin ja alkaa puhua hollantia

260-sivuisen pokkarini sekä e-kirjan voi tilata useista nettikirjakaupoista. Tässä linkkejä myyntipaikkoihin:

Booky

Elisa kirja

Ellibs E-kirjakauppa

Books on Demand

Nextory e-kirja

Amazon

Kobo

Suomalainen Kirjakauppa

Adlibris

Lisää löytyy googlettamalla.

E-kirja myös Apple Books-sovelluksessa.
Kirja löytyy useista kirjastoista kautta maan: Helsingin pääkirjastosta, Hyvinkään ja Hämeenlinnan kirjastosta, Kotkasta, Porvoosta...


Lukunäytteitä videolla! Esittelen 3 kokonaista lukua.


Kirja-arvostelu

Kirja Vieköön -blogi on arvostellut kirjani, lue artikkeli tästä linkistä!

Sivuhenkilö-blogi on arvostellut kirjani, lue artikkeli tästä linkistä!


Arvostelukappale
Lehdistö ja kirjabloggaajat! Books on Demandilta voi pyytää arvostelukappaleen kirjasta "Sitä menee Hollantiin ja alkaa puhua hollantia".
"Kirjasta kiinnostuneen toimittajan tai asemansa vakiinnuttaneen kirjabloggarin  tarvitsee vain lähettää tilaus haluamastaan kirjasta sähköpostitse osoitteeseen lehdisto@bod.fi, me toimitamme kirjan toivottuun osoitteeseen."


Video kirjan julkkareista Amsterdamista, Hotel des Arts, 7.11.2021. Haastattelu ja esittely ja mukava tunnelma.


Kirja löytyy myös GoodReadsista!


Käyn läpi kirjan suuria teemoja myös Hollanninhippiäinen-blogini artikkeleissa.

Kuinka ulkomaalainen sopeutuu uuden asuinmaan työelämään? Aloitin pohjalta, huonolla kielitaidolla ja ilman verkostoja. Kirjassa näkyy enemmän survival-taistelun oloinen kuva todellisuudesta kuin mitään ruusuista. Lue artikkeli tästä linkistä: "Hemmetin kielipuoli - työnhakijana ulkomailla".

 

Entä kaupunkilaisen identiteetti maaseudulla? Vaalsissa asuin kirjan tapahtumavuosina häikäisevän kauniiden vihreiden laaksojen keskellä, mutta silti isoissa kaupungeissa viehättää jokin. Olen kerrostalon kasvatti. Lue artikkeli tästä linkistä: "Oletko landeihminen vai stadi-ihminen?"


Kirjatraileri eli esittelyvideo kirjasta YouTube-kanavallani:


Minua haastateltiin Aamupostiin. Vertailen haastattelussa Suomea ja Hollantia ja valaisen muutamia vaikutelmia ja eroavaisuuksia. Jutun voi lukea diginä näköislehdestä tästä linkistä.