Get up like a marketing machine

Minulla on kokonainen kakkostyö kirjan markkinoinnissa. Löydän yhä uusia keinoja. On vielä paljon tekemistä. Kenttä vain laajenee, kun etenee. Get up like a marketing machine.

Pelkäsin tätä vaihetta aika paljon etukäteen. Mutta nyt huomaan, että pystyn siihen. Olen aika ylpeä kaikesta siitä, mitä olen jo tehnyt.

Jostain löytyy sisäinen motivaatio ja innostus tähänkin työhön, onneksi. Onneksi jokin siinä kiehtoo. Haluan, että kirjani tunnetaan.

Jaksan lukea markkkinointioppaita ja kääntää niiden neuvot konkretiaksi. Vertailen aika paljon muiden kirjailijoiden ja omakustantajien toimia ja näkyvyyttä ja otan siitä opikseni. Muut omakustantajat antavat toivoa. Kaikki muiden onnistumiset piiskaavat minua siihen, että tuon minäkin haluan saavuttaa. Jos joku on onnistunut niin minäkin voin.

Rekisteröidyin Goodreadsiin kirjailijana, etsin kirjakauppojen ja lehtien yhteystietoja, kirjoitan meilejä niille.

Huomasin, ettei minulla ole promootiokuvaa tarjota vaikka lehdelle, missä pidän kirjaa käsissäni. Piti ruveta valokuvaamaan sellaista. ”Pitääkö mun kaikki hoitaa?” Pitää. Menet siinä istumaan kotonas ja käsket miehen kuvata järjestelmäkameralla.

Menestyksiä: Helsingin Kaupunginkirjasto sanoo hankkivansa kirjaa 2 kpl. Ja näin Elisa-kirjalla yhden omakustantajan teoksen ja hämmästyin, koska olin käsittänyt kirjailijaryhmästä, että Elisa ei paljon omakustantajia ota listalleen. Tarkistin ja onhan se siellä nyt! Kiva.

En uskonut olevani kilpailuhenkinen tai tavoitteellinen ollenkaan, mutta onhan minulla sittenkin joku kunnianhimo siinä ihan bisneksenä, että ”haluan kurvin ylös”. En ole tyytyväinen myyntiin vielä tällaisena, tämän pitää kasvaa! Go tell it on the mountains!

Write a comment

Comments: 0