Mallikappaleen tarkistus

Posti toi pakettina kirjani mallikappaleen. Se on tilaisuus tarkistaa ulkonäkö ja toimivuus ja päättää, tarvitseeko jotain vielä muuttaa. Havaitsin, että kyllä tarvitsee. Liian niukka sisämarginaali haittaa juuri sen verran liikaa kirjan kunnollista lukemista, että halusin korjata asian.

 

Päätökseni oli hyvä ja oikea, että teetän kirjan sellaisella palvelupaketilla, johon kuuluu mallikappale ja mahdollisuus vielä muuttaa asioita. Ilman livekappaletta en olisi voinut tietää, että sivut ovat käytännössä niin paksut, että kirja taipuu voimakkaasti keskisaumaa kohti ja siksi tarvitaan lisää marginaalia.

 

Samalla näin, että kirjasimeni on erittäin suurta, vaikka luulin olevani minimissä. Verrattuna muihin olemassaoleviin pokkareihin tässä on varaa pienentää tekstiä. Pystyin tekemään taiton korjaukset niin fiksusti, että sivumäärä pysyi samana kuin ensimmäisessä versiossa. Mikä tarkoittaa sitä, että kirjan paksuus pysyy samana eikä kansiin tarvitse koskea ollenkaan enää.

 

Videolla plärään ja selostan näitä aspekteja.

Write a comment

Comments: 0