Kootut selitykset

Minusta tuntuu, että tarvitaan ainakin 3 disclaimeria. Selittelyjä, ettei kukaan suutu. Liittyen kirjoihini tai ekaksi julkaistavaan Hollanti-kirjaan.

Seli seli: Yleistykset. On aika mutkat suoriksi vetävää tekstiä osin kansakunnista. Juu. Ne ovat mielipiteitä. Ne ovat omia kokemuksia ja tuumauksia eivätkä lopullisia totuuksia. Kaiken voisi puolustella olevan ihan eri lailla oikeasti esim. Saksassa kuin miten minä sen koen ja kuvailen. En väitä, että tämä olisi faktaa. Tämä on kaunokirjallinen teos, jossa kuvataan mieleni liikkeitä. Nämä mielipiteet tässä kirjassa ovat jo nyt saattaneet vaihtua erilaisiksi omassanikin päässä.

Seli seli: Kiroilu. Heti ekalta sivulta tässäkin tekstissä esiintyy kirosanoja. En ala sensuroida itseäni, vaikka jotkut ovat allergisia niille. Olen aikuinen ja saan kiroilla oman valintani mukaan. Minusta se elävöittää kieltä ja osoittaa tunnetta, eikä se shokeeraa minua yhtään muidenkaan teksteissä. Monissa muissakin kirjoissa kiroillaan. En viitsi vääntäytyä häveliäästi etsimään kiertoilmaisuja. Aitous katoaa silloin. Ei voi mitään, jos joku ei kirosanan takia pysty lukemaan kirjojani.

Seli seli: Muutetut nimet. Kirjoissani olen keksinyt korvaavat nimet kavereille, luokkakavereille, opettajille, ym. Ei minulla ole syytä toitottaa julkisiksi ihmisten nimiä, jotka eivät ole pyytäneet päästä tekstiini sivuosaan. Joskus sanotaan, että mitä järkeä niitä on edes muuttaa, koska ihmiset tunnistavat itsensä ja yhteiset tutut kuitenkin. Niin, saavathan he itse tunnistaa, mutta enhän minä halua julkistaa kaikille minua tuntemattomille lukijoille ympäri maan, mikä tarkalleen oli minkäkin kaverin nimi, joka tekee kirjassa jotain. Ja muuten, eivät nämä ole mitään paljastus- tai juoruilukirjoja. Muut ihmiset ovat siinä, koska elämä on vuorovaikutustilanteita.

Write a comment

Comments: 0