Rohkeus

Rohkeus. Rohkeus on läsnä.

Ja nyt onkin kuulemma astrologisesti manifestoinnin aika. Aika asioiden muodostua, joita on hautonut pitkään.

Se sopii täysin mun roadmapiin ja siihen, että puuhaan kirjojeni julkaisua tosissani.

Suurin psyykkinen kynnys on tulla julkisuuteen tuttujen edessä kirjoittajana. Tehdä verkkosivut, että olen kirjailija. Omalla nimellä. Omalla-vitun-nimellä. Se on hirvittävän pelottavaa. Häpeän kaikkea suuresti ja häpeän joka sanaani, jos mietin, että mun tutut lukevat sen.

Anonyyminä yleisenä asiana se taas ei ole niin pelottavaa. Mua rohkaisevat nämä ajatukset: Niin moni senku menee ja julkaisee, toteuttaa sen unelmansa kirjasta. Niin moni on sen jo toteuttanut, ja se on nykyään kätevää. Hyvä nähdä kirjailijaryhmissä paljon omakustannekirjailijoita, jotka ovat jo tehneet sen.

Ei sen tarvitse olla hirveän ihmeellistä. Kirjoittaminen on harrastus. Saa harrastaa kirjojen julkaisemista. Ja kuten viisaat sanovat: kärpäsenlika-aspekti. Itselle se on iso juttu, mutta ei se ihmiskunnalle ole kuin kärpäsenkakka. Sen voi siis ihan hyvin tehdä.

Ja tämä kannustaa: Mä olen hinkannut näitä juttuja varmaan 10 vuotta. Ei niitä ole tehty vakan alle. Ei se niin mene, että mietin 10 vuotta julkaisemista ja hion tekstejäni loputtomiin ja sitten lopulta niitä ei julkaista ja kaikki kuivuu kokoon. Vain koska kustantamot kaupallisuudessaan ja materiaalin ylitarjonnassaan eivät valitse mua. Ei sen niin kuulu mennä.

Enkä halua odottaa seuraavia 10 vuotta, että joku kustantamo sanoisi joo. En mä ehdi odotella enää sellaista. Nämä on saatava ulos.

Jos mulla on kirjasarjan verran sanottavaa, niin miksi mun pitäisi olla se ainoa, joka jää rannalle ruikuttamaan, sillaikaa kun muut iloisesti julkaisevat.  

Vakuuttavin tunne on sellainen, joka sanoo, että näiden pitäisi jo olla maailmalla, olla olemassa, olla julkaistuna. Että se tuntuu oikealta, että ne olisivat jo konkretisoituneet.


Minulla on nämä tarinat kerrottavana. Haluan kertoa nämä tarinat. Se on perimmäinen motivaatio. Ne on tarkoitettu lukijoille eivätkä vain minulle.

Write a comment

Comments: 0