Roadmap

Mua hämmentää, että mulle tuli jo roadmap mieleen, että miten musta tulee kirjailija. Se paras kirja on lähetettävä vielä kustantamoille mitä pikimiten, ja muut lähtee omakustanteena liikenteeseen. Lähtee, yksi kerrallaan. Alat taiteilla kansia ja kyhätä kirjailijasivuja nettiin.

Että nyt pitäisi sitten duunata sitä askelta oikeasti. E-kirjoiksi ja fyysisesti digipainoon.

Se on ollut epämääräinen haave, sellainen, joka ei oikeasti koskaan toteudu. On monta eri kynnystä ja tunnetilaa ylitettävänä, kun siihen ryhtyy tosissaan. Kun siitä alkaa tulla ihan oikea tapahtuma.

Se on tosi pitkä transformaatio. Psykologinen tie tehdä tästä unelmasta totta on yllättävän raskas.

On monta päätöstäkin tehtävänä: kirjojen koko, fontti, nimet, kansitaide, nettisivujen nimi ja sen elementit... Olen tehnyt jo monta konkreettista tekoa. Ottanut yhteyttä painoon. Kokeillut kässärin taittoa kirjan spesifikaatioihin. Selannut kansidesigneja. Katsonut nettisivuohjelmaa. Ottanut selvää laulunsanojen siteeraamisen oikeuksista.

Tuntuu, että käännekohta ylipäätään oli kirjata ylös se roadmap. Konkretisoituminen alkoi siitä. Siitä tuli pian lempparidokumenttini, täynnä toivon ja ilon vibaa. Nyt lähtee. Nyt tapahtuu.

Jos haluat saada projektin alkuun, tee roadmap. Fyysinen kulmakivi, jossa on kaikki suunnitelmat, ajatukset ja päätökset. Hahmottelu, mitä tulee tehdä ensin ja mitä seuraavaksi.

Write a comment

Comments: 0